Меркел ще обсъжда икономиката и миграцията при пътуване в Западна Африка

  • 29 август 2018 07:32

  • 1340
  • 0
Меркел ще обсъжда икономиката и миграцията при пътуване в Западна Африка
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се планира да повдигне въпросите за нелегалната миграция и засилването на икономически връзки със Сенегал, Гана и Нигерия при започващото си днес пътуване в Западна Африка, предаде ДПА.

"В Африка има много конфликти и някои хора бягат от много, много трудни условия. Но знаем също, че от друга страна, в бъдеще африканските държави могат да са добър пазар. Други държави вече са много активни тук", каза Меркел във видео, разпространено в неделя.

Трите държави са изправени пред някои големи трудности и ще трябва да изиграят важна роля в намирането на решения на конфликтите в региона, продължи Меркел. Тя добави, че Германия трябва да ги подкрепи по отношение на икономическите перспективи.

Важно е условията за инвестиции да са колкото може по-надеждни, а представителите на германската промишленост да се възползват от възможността да влязат на африканския пазар, посочи Меркел, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини