Достъпът до жилищата, останали под рухналия мост в Генуа, е забранен

  • 20 август 2018 13:17

  • 2163
  • 0
Достъпът до жилищата, останали под рухналия мост в Генуа, е забранен
© Gettyimages

Достъпът до жилищата, останали под останалата част на рухналия моста в Генуа, е забранен, защото откъм източната страна се чува скърцане, съобщи пожарната, цитирана от ДПА.
Като мярка за безопасност евакуираните от жилищните сгради под моста вече нямат право да влизат в тях, за да си вземат някакви вещи.


"Изглежда звуците, които мостът издава, са различни от тези, които се чуваха предишните дни", заяви пред ДПА говорителят.

В района са спрели да работят и пожарникарите, но дейностите за разчистване в другите засегнати части от срутването, като например в пресъхналото корито на реката и по железопътните линии, продължават, добави той.
Във вторник част от моста "Моранди", по който минава магистрала, се срути и над 30 леки коли и камиона паднаха от височина 45 м. Загинаха 43 души.

Италианското правителство обвини за трагедията компанията оператор на магистралата "Аутостраде пер л'Италия". Компанията, собственост на семейството, притежаващо модната марка Бенетон, отрече да е било проявено нехайство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини