Ердоган ще посети Германия в края на септември

  • 30 юли 2018 20:04

  • 1720
  • 1
Ердоган ще посети Германия в края на септември
© gettyimages (архив)

Германският външен министър Хайко Маас отхвърли днес критиките във връзка с планирано държавно посещение в Германия на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Аз смятам, че ние трябва да се отнасяме подобаващо към избран държавен глава и точно това направи германският президент", каза Хайко Маас пред журналисти в Берлин, потвърждавайки медийните съобщения, че Ердоган е поканен да посети Германия. Според информация на в. "Билд" от уикенда Ердоган ще направи държавна визита в Германия в края на септември, която ще включва посрещане с военни почести и държавен банкет.

Лидерът на партия "Зелените" Джем Йоздемир коментира по този повод, че Ердоган "не е нормален президент в една демокрация". Външният министър Хайко Маас посочи, че според него човек "трябва да говори с хора, с които има много открити въпроси". "Ако Ердоган бъде посрещнат с пълни почести като държавен гост, пак ще можем да обсъдим неудобните въпроси", посочи Маас.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1720 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Levski

2018.07.30 | 20:38

1
Ne go iskame tozi RAJZAN KAMILAR

Добави коментар

Водещи новини