Гръцките пожари запалиха битка между медии и Атина

  • 30 юли 2018 11:21

  • 1806
  • 0
Гръцките пожари запалиха битка между медии и Атина
© Getty (архив)

Словесна битка между гръцки медии и правителството в Атина начело с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли запалиха гръцките пожари.

Няколко издания от южната ни съседка обвиниха кабинета, че е криел мащабите на трагедията. Гръцкото правителство мълча с часове след като избухна огнената стихия. Броят на жертвите също е бил манипулиран. Според медиите, обвинили кабинета, за една седмица смъртта си в пламъците са намерили около 200 души. Официалната информация към този етап посочва 91 жертви.

Правителството отхвърли категорично твърденията на медиите. Говорител на органа на изпълнителната власт на Гърция заяви, че статиите са манипулативни. "Такива материали само всяват паника", посочи официален представител на кабинета, цитиран от сръбския в. Политика.

Междувременно се появи информация за арест на предполагаем виновник за пожарите. Става дума за 65-годишен мъж, живеел в района на гръцката столица. Той е бил забелязван да пали сухи треви край жилището си.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини