Расте броят на жертвите на пожарите край Атина. Кораби, яхти и рибарски лодки евакуират хора от плажовете (обновена+видео)

  • 24 юли 2018 11:10

  • 8696
  • 0
Расте броят на жертвите на пожарите край Атина. Кораби, яхти и рибарски лодки евакуират хора от плажовете (обновена+видео)
© gettyimages (архив)

Гръцката брегова охрана съобщи, че са намерени четири тела в морето близо до едно от местата, на което бушуват опустошителните пожари край гръцката столица, предаде АП. Така броят на жертвите на стихията достигна най-малко 24 души. Четирите трупа са на дете и три жени.

Ранените са над 150, предаде ДПА. Според представителя на Бърза помощ Милтидиадис Милонас броят на жертвите може да нарасне, предаде АП. Пожарите бушуват и от двете страни на Атина. Пламъците са овъглили ферми и гори. Хората са били принудени да избягат на плажовете, откъдето да бъдат евакуирани с кораби на военноморските сили, яхти и рибарски лодки, предаде БТА, цитирайки АП. По този начин са били спасени над 700 души, допълва ДПА.

Според представителя на Бърза помощ пожарите са изненадали хората и нещата са се случили прекалено бързо, предаде АП. Повечето от пожарите са били поставени под контрол през нощта, след като силните ветрове са отслабнали, отбелязва ДПА.

За апокалипсис в местността Кокино Лимани, съобщи гръцкото електронно издание "Iefimerida.gr", като се позовава на заместник-кмета на общината Пикермиу Йоргос Коколис. Там са загинали 31 души, с което общият брой на жертвите стана най-малко 55. 26 загинали са намерени в изгорели къщи, 1 човек е изгорял в автомобила си на път за залива, а други 4 са намерени в изгоряла таверна в Аргири Акти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини