Тръмп поигра голф, докато хиляди протестираха срещу него

  • 14 юли 2018 19:37

  • 4172
  • 0
Тръмп поигра голф, докато хиляди протестираха срещу него
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поигра голф в клуба си в Търнбъри, Западна Шотландия, Глазгоу, където прекарва уикенда, предаде Асошиейтед прес.

Някои журналисти видяха държавния глава да играе голф, облечен в черно, с бяла шапка. Той помаха на протестиращи в далечината, които скандираха "Не на Тръмп, Не на ку-клукс-клан, не на расистки Съединени щати!", след което продължи играта си. Част от голф игрището се вижда от плажа, където десетина демонстранти се събраха, за да изразят протеста си срещу визитата. Полицейски кордон блокираше достъпа им до клуба.

Протести срещу Тръмп днес се проведоха и в други части на Шотландия, като тези в Единбург привлякоха близо 10 000 души.

Демонстрантите в Единбург издигнаха същия огромен оранжев балон, изобразяващ Тръмп като пищящо бебе, държащо в ръка мобилен телефон за изпращане на съобщения в Туитър, който вчера се издигна край парламента в Лондон, допълва Ройтерс.
Протести имаше и край голф клуба на Тръмп близо до Абърдийн.

Демонстрации се проведоха също така в Лондон, макар и по-малки от вчерашните.

Лондонската полиция наложи строги условия за провеждане на планирания протест на крайната десница отчасти заради Тръмп, отчасти заради арестувания крайнодесен лидер Томи Робинсън, както и за контрапротеста на антифашистката организация "Надежда, а не омраза". Движението посочи, че очаква шествието му да събере до 10 000 участници.

Последвайте канала на

БТА
4172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини