Германските военновъздушни сили са в тежко състояние, заяви техният главнокомандващ

  • 28 юни 2018 13:39

  • 1076
  • 3
Германските военновъздушни сили са в тежко състояние, заяви техният главнокомандващ
© Pixabay

Военновъздушните сили на Германия са в тежко състояние и е необходимо спешно финансиране за модернизиране на въоръжението и системите им, каза техният главнокомандващ Инго Герхарц, цитиран от Ройтерс.
"Военновъздушните сили са в лошо състояние", заяви генерал-лейтенант Герхарц, който пое командването преди около месец.


Той каза, че оценката му се основава на посещения в различни обекти на военновъздушните сили и разговори с военни, при които е станало ясно, че авиацията има сериозни проблеми. Самолетите не летят заради липса на резервни части или дори не са в базите, защото са на ремонт, заяви Герхарц на събитие в Берлин пред 200 висш служители от промишлеността, военни и депутати.
По думите му 400-часова проверка на изтребителите "Юрофайтър" сега отнема общо 14 месеца - двойно повече от планираното, а това е недопустимо.

Неотдавна германското министерство на отбраната и парламентарният комисар за въоръжените сили съобщиха за значителни проблеми с военната техника и личния състав.
През февруари министерски доклад показа, че миналата година средно само 39 от 128 самолета "Юрофайтър" и едва 26 от 93 изтребителя "Торнадо" са били на разположение за тренировъчни и бойни дейности.
Консерваторите на канцлерката Ангела Меркел и социалдемократите финализират бюджетните планове за 2019 г., но финансовият министър Олаф Шолц, който е социалдемократ, се противопоставя на мерките, които ще ускорят увеличаването на военните разходи.

Герхарц призова депутатите да подкрепят по-устойчив план за разходите, който да позволи на военновъздушните сили да възстановят своята техника и да модернизират оръжейните системи.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1076 3

Коментари 3

Добави коментар
бай Хой

2018.06.28 | 14:16

1
Е, тука вече можем да се похвалим, че сме изпреварили германците- ние отдавна е_ахме мамата на нашата бойна авиация, пък и не само на нея, ами и на армията като цяло, полицията, здравеопазването, образованието, правосъдието, абе на всичко...
бай Хой

2018.06.28 | 16:07

3
най-после,
нито сме се отървали от старото, нито в скоро време ще купим ново. Тая песен за модернизация на армията можем да я пеем още поне 100 години, без реално да правим нещо, освен да съсипваме, а там сме мнооооого добри.
най после

2018.06.28 | 14:51

2
напротив отървахме се от съветските бракми и сега почваме модернизация в армията което е положително

Добави коментар

Водещи новини