В Германия: За решаване на бежанския въпрос са нужни Италия и Гърция

  • 21 юни 2018 11:51

  • 1844
  • 1
В Германия: За решаване на бежанския въпрос са нужни Италия и Гърция
© gettyimages

Планът на канцлера Ангела Меркел да включи други държави от ЕС за приемане на мигранти, за да могат германските граници да останат отворени, не трябва да бъде за сметка на германския данъкоплатец. Това заяви Маркус Фербер, водещ представител на партията съюзник на Меркел - Християнсоциалния съюз, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Страхуваме се да не би Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се да започне да ходи из Европа с чековата книжка", каза в интервю за медийната група РНД Фербер, който е европейски депутат от Германия. "За решаване на бежанския въпрос са й нужни Гърция и Италия."

Меркел прие края на юни като краен срок - даден й от нейния министър на вътрешните работи и лидер на ХСС Хорст Зеехофер - да намери решение в сътрудничество с други държави от ЕС за справяне с незаконната миграция.
Зеехофер заплашва, ако тя се провали, да затвори границите на Германия за някои групи мигранти.

Меркел се опитва да осъществи двустранни споразумения, според които други държави-членки на ЕС да приемат обратно въз основа на Дъблинския регламент мигранти, искащи да влязат в Германия.

На пресконфернеция по-рано през седмицата Меркел обяви, че ако склонят да приемат обратно мигранти, ще предложи на държавите помощ чрез споразумения, подобни на тази на Турция с ЕС за бежанците.

В неделя в Брюксел се събират правителствата на Германия, Австрия, Италия, Франция и други държави членки на ЕС, на извънредна среща по въпроса за реформиране на правилата на съюза за предоставяне на убежище.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.21 | 12:19

1
kakto vinagi prazni i glupavi germanski prikazki goliama cast ot vashite lubimci arabite minaha prez ungaria kolko shte varnete tam .zero smeshnici.

Добави коментар

Водещи новини