Нападателката от Южна Франция е инвалид, но ще отговаря пред съда

  • 19 юни 2018 07:53

  • 1773
  • 0
Нападателката от Южна Франция е инвалид, но ще отговаря пред съда
©

Жената, ранила двама души с макетен нож в супермаркет в Южна Франция на 17 юни 2018 г. бе призната за отговорна за деянията си от съдебен психиатър, предаде АФП.

Психиатричният преглед е показал, че нападателката е способна да отговаря за действията си и психологическото й състояние не може да бъде смекчаващо вината обстоятелство. Тя е призната за инвалид, но по физически причини, подчертава прокуратурата. 24-годишната жена има инвалидност от 80 на сто поради проблеми в кръста. Заповедта за ареста й беше удължена вчера с 24 часа. Предстои й да се яви пред съда днес във връзка със започването на процедура за опит за убийство.

В неделя жената, която е редовна посетителка на магазин "Льоклер" в курорта Сен сюр Мер, близо до Тулон, рани с макетен нож чакащ на касата клиент и касиерка, която опитала да се намеси. При нападението тя крещяла "Аллах акбар!" След ареста тя имала затруднения да обясни какво я е накарало да извърши деянието, решението за което взела сутринта. Извършителката заяви, че била недоволна от живота си, съобщава прокуратурата, но не е известна с прояви на насилие или с радикализация.

"Според свидетелите жената е заявила, че е годеница на Аллах, което не отрече при разпита. Но на този етап няма никакви улики за връзка с Ислямска държава , добавя още прокуратурата.

Прокурор в Тулон съобщи, че според свидетели жената е заявила, че Аллах й казал да извърши нападението, че всички са неверници и че иска полицията да я убие. При обиска в жилището й са открити само старо копие на Корана и алжирско знаме. Компютърът й е конфискуван от властите.

 

Последвайте канала на

БТА
1773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини