Корпоративен адвокат бе застрелян в Рига

  • 31 май 2018 06:46

  • 1576
  • 3
Корпоративен адвокат бе застрелян в Рига
© Pixabay

Корпоративен адвокат, работил по ликвидирането на компании в несъстоятелност, бе застрелян в Рига, предаде Ройтерс.

Според латвийската полиция престъплението вероятно е свързано с организираната престъпност.

Юристът Мартинс Бункус е бил застрелян от двама мъже, докато шофирал в рижко предградие. Нападателите избягали с ван, който впоследствие бил открит изоставен и опожарен.

"Смятаме, че това е добре планирано убийство, свързано с професионалната работа на жертвата. Смятаме, че в случая имаме работа с организираната престъпност", каза пред журналисти служителят от полицията Андрейс Гризинс. По думите му през 2016 г. адвокатът е съобщавал за отправяни му смъртни заплахи.

Ройтерс коментира, че убийството хвърля сянка върху усилията на властите в двемилионната балтийска република да се преборят с корупцията. Понастоящем управителят на латвийската централна банка е разследван за вземане на подкуп, а третата по големина банка в страната ABLV бе закрита наскоро, след като бе обвинена от САЩ в пране на пари.

Убитият Бункус е работел по ликвидацията на "Траста комерцбанка", загубила лиценза си през 2016 г. заради нарушения на законодателството против прането на пари и финансирането на тероризъм, твърди запознат, цитиран от Ройтерс. Агенцията отбеляза, че няма данни за връзка между убийството и работата му по тази процедура.

Последвайте канала на

БТА
1576 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2018.05.31 | 08:36

3
ти от къде знаеш
гост

2018.05.31 | 08:35

2
пак русия е виновна

2018.05.31 | 08:34

1
Латвия е територия на руската мафия. Там си перат парите и наказват когато нещо им пречи.

Добави коментар

Водещи новини