Службите на Острова се опасяват от тероризъм на сватбата на принц Хари

  • 06 май 2018 21:11

  • 17725
  • 0
Службите на Острова се опасяват от тероризъм на сватбата на принц Хари
© Gettyimages

Полицията и специалните служби във Великобритания се опасяват от терористичен акт на снайперисти по време на брачната церемония на принц Хари и Меган Маркъл на 19 май в Уиндзор край Лондон. Това пише в днешния си брой вестник "Сънди таймс", според който желанието на бъдещите младоженци да преминат в открита карета по тесните улици на средновековния град е голям проблем за службите за сигурност.

Според източник на вестника в Уиндзор има много места, където могат да се укрият въоръжени лица и да нападнат минаващата процесия.

"Сънди таймс" цитира мнение на Дей Дейвис, бивш шеф на подразделението в "Скотланд ярд" за охрана на кралското семейство, че при нападение в Уиндзор ще е много трудно след това да се осъществи евакуация.Изданието твърди, че над 40 служители от спецслужбите и полицията се подготвят за сватбата в база в град Херифорд, Централна Англия. В базата били монтирани конструкции, които да наподобяват сградите по главната улица на Уиндзор.

Според "Сънди таймс" в деня на сватбата в града ще има над 3000 полицаи. Очаква се около 100 000 туристи да наблюдават 3-километровата брачна процесия в открита карета.

БТА допълни, че разходите за сватбеното тържество ще бъдат покрити от бюджета на кралския двор. Сумата не е съобщена официално, но по оценка на британски медии тя възлиза на 32 млн. лири, от които 30 млн. лири са предвидени за гарантиране на сигурността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
17725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини