На новогодишното тържество в Берлин ще има безопасни зони за жени

  • 30 декември 2017 08:09

  • 1936
  • 6
На новогодишното тържество в Берлин ще има безопасни зони за жени
© Getty Images/Guliver

Организаторите на най-голямото празненство в новогодишната нощ в Германия - при Бранденбургската врата в Берлин, са предвидили специална безопасна зона за жени, които са били нападнати или се чувстват застрашени, предаде Ройтерс.

Тази мярка се предприема две години след като стотици жени бяха опипвани, сексуално малтретирани и ограбени от банди мъже по време на празненствата в новогодишната нощ в Кьолн.

Стотици хиляди хора се очаква да дойдат да празнуват утре пред Бранденбургската врата в центъра на Берлин.

Годишното празнично събитие на открито включва фойерверки, музика на живо и диджеи и продължава да ранните сутрешни часове.

Берлинската полиция потвърди, че тази година жените ще могат да потърсят помощ в зона, в която ще има персонал на Германския Червен кръст.

"Организаторите са създали безопасна зона за жени, които са станали жертва на сексуално нападение или се чувстват тормозени", заяви полицията.

Говорителка на събитието каза, че ще има покрита зона с психолози на разположение.

"Правим това за първи път. Полицията го поиска, след като го направи на Мюнхенския октоберфест тази година и то проработи добре", заяви тя.

По думите й на предишни новогодишни празненства в Берлин не е имало проблеми.

Масовите нападения преди две години в Кьолн потресоха Германия. Полицейски доклад описа как жени са били обградени от банди мъже, които са ги малтретирали сексуално, а в много от случаите също така са откраднали портфейлите и телефоните им.

Насилието разпали критики срещу решението на канцлерката Ангела Меркел да допусне в Германия над един милион мигранти, след като стана ясно, че много от нападенията са били извършени от северноафриканци и араби, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1936 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Реалист

2017.12.31 | 23:36

5
Toва е началото, след това ще предложат на германките да сложат фереджета и да излизат от домовете си само с придружител. Такова бъдеще ни предлагат еврогейчетата. А ние ще се съгласим ли на това ?
Анонимна

2017.12.31 | 23:36

6
Извикай Путин да ти даде още опорни точки, недей за тия 20 лева да пишеш фалшиви новини, да всяваш паника по празниците.
мда

2017.12.31 | 21:12

4
Е, значи всичко си върви по план - зони за жени и зони за мъже. Няма значение как ги наричат.
до мда

2017.12.31 | 21:12

3
Много точно! А сега да видим , кой е с нарушени права в случая, уважаемите мигранти- гости на др.Меркел или местните хора?
не син

2017.12.31 | 21:12

2
Само така, браво ! Раздайте им и бронирани гащи !
гост

2017.12.31 | 21:12

1
Вместо да се харчат излишно много пари за сигурността на жените и за всички останали, ще трябва да върнат обратно емигрантите и бежанците от Азия и Африка. Германците ще се научат но първо ще трябва много да изпатят. Защото акъл не се налива той е даденост.

Добави коментар

Водещи новини