ЕК се надява стабилността в Германия да бъде съхранена

  • 20 ноември 2017 13:36

  • 852
  • 0
ЕК се надява стабилността в Германия да бъде съхранена
© novini.bg

Европейската комисия изрази днес надеждата приемствеността и стабилността в Германия да бъдат съхранени на фона на съобщенията за провала на преговорите за съставянето на ново правителство в Берлин.

ЕК уважава изцяло конституционния процес в Германия. Германският основен закон предлага основа за стабилност и приемственост в подобна обстановка, особено в светлината на уроците от миналото. Комисията е убедена, че този път няма да бъде различно - приемствеността и стабилността ще бъдат съхранени, те са запазена марка за германската политика, коментира говорител на институцията. Няма да гадаем за всяко възможно отражение (на провала на преговорите), добави той в отговор на въпрос какви биха били последиците за еврозоната, по въпросите с миграцията и сигурността в ЕС, информира БТА.

Както БТА съобщи, консервативният блок ХДС/ХСС на досегашния германски канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се снощи не успя да се договори със Свободните демократи и Зелените за съставяне на управляваща коалиция. Досега се очакваше Меркел да оглави за четвърти път германското правителство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини