Лидерите от Г-20 ще преговарят по въпроси на търговията, климатичните промени и тероризма

  • 08 юли 2017 11:16

  • 4280
  • 1
Лидерите от Г-20 ще преговарят по въпроси на търговията, климатичните промени и тероризма
© Gettyimages

На втория ден от срещата на върха на Г-20 в Хамбург световните лидери ще обсъждат глобалната търговия, климатичните промени и международния тероризъм. Форумът бе белязан от сблъсъци между антиглобалисти и полиция, предаде Асошиейтед прес.

Домакинът на срещата е германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Тя заяви, че участниците в разговорите, сред които са президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, руският му колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, европейски и азиатски лидери, "все още има да свършат доста работа" по формулирането на заключителното комюнике на срещата, което се очаква днес.

Вчера Меркел заяви пред лидерите, че трябва да са готови да направят компромиси. Подходът, възприет от канцлера като домакин, бе да работи за такъв резултат от срещата, който да е приемлив за всички. Сред останалите теми в програмата са икономическото партньорство на водещите страни с Африка, миграцията и здравеопазването.

Преговарящите от Г-20 са се споразумели за общите положения в комюникето, но все още имат един въпрос за доуточняване и той е свързан с климатичните промени, заяви официален източник от ЕС, цитиран от БТА. По думите му в документа е записано и намерението страните от Г-20 да се борят с протекционизма. Частта от комюникето, по която още няма съгласие, се отнася до настояването на САЩ в декларацията да бъдат споменати изкопаемите горива.

САЩ са приели да бъде направен компромис по въпроса за търговските отношения. В резултат на това в заключителния документ ще присъства поемането на "ангажимент за свободна търговия" и за "отказ от протекционизъм".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hayabusa

2017.07.08 | 11:37

1
тръмп ще трампи изтока ... :Д

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини