Разбиха българска банда, контролирала проституцията в испанския град Марбеля

  • 04 юли 2017 21:12

  • 34415
  • 2
Разбиха българска банда, контролирала проституцията в испанския град Марбеля
© gettyimages (архив)

При съвместна полицейска операция в България и Испания бе разбита българска организирана престъпна група, опитала да установи пълен контрол върху проституцията в целия крайбрежен район от Торемолинос до Марбеля, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА и АФП.

При операцията са задържани 34 членове на организацията, извършвала престъпна дейност и в двете страни (26 души в Испания и 8 в България). Освободени са 13 жертви, принудени да проституират, съобщи в комюнике испанската полиция. Не се уточнява кога са извършени арестите. Претърсени са 21 адреса на няколко места в района на Малага и 15 адреса в България. По нареждане на съдебните власти е наложена възбрана върху 6 недвижими имота и запор на 18 автомобила и няколко банкови сметки. Координацията между властите на двете държави е била осъществена през европейските органи за полицейско и съдебно сътрудничество Европол и Евроюст.

Разследването е започнало през септември 2014 г., когато жена с българско гражданство отишла в местния полицейски комисариат в Марбеля и казала, че е избягала от хора, които искали да я принудят да проституира. Жертвите са били подбирани от бедни райони на България и примамвани да отидат в Испания с обещания за охолен живот. Вместо това са били изнудвани, карани да проституират и да крадат банковите карти на клиентите си. Някои жени дори дрогирали клиентите си, за да ги оберат по-лесно. Ако отказвали да проституират, жените били заплашвани, че техните близки в България ще пострадат. Младите майки били особено податливи на тези заплахи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
34415 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2017.08.20 | 13:49

2
Защо не кажете колко от задържаните са роми ???
gost

2017.08.20 | 13:49

1
И ако не са роми а българи трябва да си променим отношението към тях, така ли?

Добави коментар

Водещи новини