Елизабет II след смъртта на Лейди Ди: Някой е трябвало да смаже спирачките

  • 01 юни 2017 13:09

  • 19438
  • 2
Елизабет II след смъртта на Лейди Ди: Някой е трябвало да смаже спирачките
© gettyimages (архив)

Някой е трябвало да смаже спирачката. Това е казала британската кралица Елизабет II, когато е научила за смъртта принцеса Даяна (Лейди Ди), става ясно от филма "Седем дни, които разтърсиха двореца".

В документалната лента се разказва как е реагирал държавният глава на Обединеното кралство, след като световните информационни агенции са разпространили новината за катастрофата в Париж на 31 август 1997 г. и смъртта на бившата съпруга на принц Чарлз и нейния любовник Доди ал Файед. Елизабет II е извикала на висок глас: Някой е трябвало да намаже спирачките.

Според авторите на филма тази реплика е показала сложните отношения между кралицата на Великобритания и нейната бивша снаха. В "Седем дни, които разтърсиха двореца" се посочва още, че Елизабет II също е заповядала да бъдат изнесени всички радиоприемници и телевизори от двореца.

"Нейно величество лично е съобщила на своите внуци Уилям и Хари за смъртта на тяхната майка. Кралицата не е искала момчетата да разбират за всевъзможните спекулации, които съпровождат гибелта на Лейди Ди и до днес", смятат още създателите на документалния филм.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
19438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.01 | 22:58

2
бабето не знае ли че ако се смажат спирачките колата щеше да пробие тунела и да излезе от другия край на земята чак в китай.
Едва ли някога ще узнаем ние от простолюдието това

2017.06.01 | 20:36

1
Някой действително е смазал спирачките. Навярно - камиларят е имал интерес ?!

Добави коментар

Водещи новини