Полицията в Холандия брои престъпленията на българските имигранти

  • 04 януари 2012 14:46

  • 1273
  • 2
Полицията в Холандия брои престъпленията на българските имигранти
©

Полицията в Холандия извършва проучване сред имигрантите от България, Румъния и Полша, което цели да установи доколко са криминогенни тези групи.

Ще се разследва дали хората, които извършват престъпления в Холандия, правят това защото са загубили работата си, или защото са членове на организирани банди. По този начин ръководството на националната полиция реагира на твърденията на в. "Алгемеен дагблад", че полицейските и общинските власти в големите холандски градове са регистрирали напоследък голям прираст на престъпленията, извършвани от хора от Източна и Централна Европа. Вестникът, който не посочва данни, пише, че в новогодишна реч началникът на полицията в Хага Хенк ван Есен се е спрял на проблема и е заявил, че той се дължи на икономическата криза. "Много хора от Централна и Източна Европа са загубили работата си. Обикновено ние ги виждахме в новините като нарушители на обществения ред, но сега те се проявяват като престъпници. Те са загубили работата си и започват да крадат", цитира вестникът Ван Есен.

Според "Алгемеен дагблад" полицията в Ротердам също е решила да предприеме по-твърди мерки срещу заподозрените престъпници от Източна Европа. "Техният дял в кражбите на коли и кражбите с взлом нараства", казва говорителката на ротердамската полиция Мариян ден Холандер.

Последвайте канала на

БТА
1273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
от .. до

2012.01.26 | 16:47

2
Една точна и почтена позиция на Холандия,кофти материал се е изнесъл към тях и не е необходимо да се увеличава с още.Никой не иска увеличена престъпност и то от чужденци/представете си същата ситуация в Бг/
ATILA

2012.01.26 | 16:47

1
БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СЕ ИЗЯВЯВАТ В ХОЛАНДИЯ (И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ) СА ПРЕДИМНО ЦИГАНИ. ХОЛАНДЦИТЕ ДА НЕ ПЛАЧАТ КАТО ВДОВИЦИ ЗА .....АМИ КАТО ХВАНАТ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ИМ "СКЪСАТ ШОРТИТЕ" ОТ РАБОТА. КАТО ГИ СЪСИПЯТ ОТ РАБОТА, ЩОМ ГИ ПУСНАТ ОТ ЗАТВОРА, ТЕ САМИ ЩЕ НАПУСНАТ ДЪРЖАВАТА....БЕЗ ДА ГИ КАНЯТ ПОВТОРНО. ДРУГА Е ПРИКАЗКАТА, ЧЕ ПО ПРИНЦИП ПЛЮЯТ БЪЛГАРИЯ И НЯКОЙ НАШИ БАНКИ СА ХОЛАНДСКИ И ГЛЕДАТ НА БЪЛГАРИЯ, КАТО РЕЗЕРВНА ТЕРИТОРИЯ, АКО ГИ ЗАЛЕЕ "ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ"

Добави коментар

Водещи новини