Газова бутилка се взриви в заведение, 77 души пострадаха (видео)

  • 02 октомври 2016 07:29

  • 26142
  • 0
Газова бутилка се взриви в заведение, 77 души пострадаха (видео)
© Getty Images/Guliver

Най-малко 77 души пострадаха при експлозия на газова бутилка в ресторант "La Bohemia", разположен в близост до центъра на град Велес-Малага в автономния испански регион Андалусия.

Инцидентът се е случил около 19 часа (местно време) в събота. Кадри от мястото на произшествието показаха как хората бягат панически от ресторанта, съобщи Фокус, цитирайки испански медии. Всички, които са получили наранявания в резултат на инцидента, са откарани в болница за оказване на медицинска помощ. Съгласно данни, разпространени в средствата за масова информация, пострадалите са транспортирани в болница от полицейските сили, тъй като линейките не са били достатъчно.

Говорител на местна болница увери, че нито един от ранените не е с опасност за живота. По-голямата част от тях имат леки порязвания и натъртвания, но беше съобщено, че състоянието на петима души е оценено като сериозно.

Испанските медии докладват, че малко преди експлозията на газовата бутилка, служителка в заведението във Велес-Малага е започнала да извежда посетителите заради опасения от изтичане на веществото. Вестник El Pais пък пише, че готвачът в ресторанта е предупредил посетителите за пожар в кухнята, благодарение на което голяма част от гостите на заведението са успели да напуснат пределите му.

Големият брой на пострадалите се обяснява с това, че в близост до заведението е имало много хора заради провеждащ се в центъра празничен фестивал. Градът, в който се е случил инцидентът, е разположен на около 40 км от популярния сред туристите град Малага.

Последвайте канала на

Калина Христова
26142 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини