Оланд: Специалните служби разбиха терористична група

  • 09 септември 2016 18:00

  • 3228
  • 2
Оланд: Специалните служби разбиха терористична група
© Getty Images/Guliver

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 заяви днес, че е бил предотвратен атентат и е била разбита терористична група след откриването на автомобил с газови бутилки в Париж през уикенда, съобщи Франс прес.

"Един атентат беше предотвратен", заяви Оланд при пристигането си в Атина за срещата на върха на средиземноморските страни от ЕС. "Една група беше разбита, но има и други групи", добави Оланд, призовавайки към засилена бдителност. Той поздрави разузнавателните служби, полицията, жандармерията и армията за действията им за предотвратяване на терористични нападения.

"Бдителността трябва да бъде засилена доколкото е необходимо и това е ангажимент както на държавата, така и на цялото общество", добави той.

По-рано днес френската полиция съобщи, че е задържала приятеля на една от трите заподозрени жени, арестувани във връзка с колата с газовите бутилки. Мъжът, известен на разузнавателните служби като радикален ислямист, бил задържан снощи. Неговият брат сега е в ареста за връзки с джихадиста, който през юни уби полицай и приятелката му в дома им в парижко предградие, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3228 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.10 | 00:25

2
Терористи са хора като Ротшилд и Рокфелер! Те са за затвор както и останалите Илюминати! Хилари Клинтън вече бе избрана за президент на САЩ от тях. Следващата им цел е да направят 3-та световна война. Комунизма и демокрацията са създадени от тях!
Веселин Василев

2016.09.09 | 19:17

1
Ку....а му чнко сте разбили.

Добави коментар

Водещи новини