Сигнали за бомби затвориха гара и мол в Мюнхен

  • 30 юли 2016 21:30

  • 2329
  • 1
Сигнали за бомби затвориха гара и мол в Мюнхен
© gettyimages (архив)

Железопътната гара Мюнхен Пазинг и търговският център Аркада в Мюнхен бяха евакуирани след подаден по телефона сигнал за заложени бомби, предаде ТАСС.

След претърсване на обектите не беше открито нищо подозрително и на гарата движението на влаковете беше възстановено, а търговският център отворен. Тревогата беше подадена след серия от нападения в Бавария миналата седмица. На 18 юли въоръжен с брадва и нож 17-годишен бежанец от Афганистан нападна пътници на влак за Вюрцбург и пострадаха 15 души. Той беше ликвидиран от специалните сили.

Миналата неделя 27-годишен гражданин на Сирия се самовзриви в центъра на Ансбах. Той загина и рани 15 души. Това стана броени дни, след като германец от ирански произход застреля 9 души в търговски център в Мюнхен и после се самоуби. Неговите действия не се свързват с религиозен екстремизъм, а се смята, че той може да е бил повлиян от масовия норвежки убиец Андерш Брайвик.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хаха

2016.07.31 | 23:01

1
То това не е живот на тези германци! Дали те бомбардират или те евакуират... вае тая!!! Меркел е военнопрестъпник! Тя съсипа всичко!

Добави коментар

Водещи новини