Сайтът за регистрация в британския референдум се срина

  • 08 юни 2016 13:21

  • 1529
  • 0
Сайтът за регистрация в британския референдум се срина
© Getty Images/Guliver

Сайтът за регистрация в британския референдум се срина в последния момент. Заради това високопоставени британски политици призоваха регистрирането на избирателите за референдума за членството на страната в ЕС на 23 юни да бъде подновено. Със срива се попречи на мнозина да се запишат, предаде "Ройтерс".

Срокът за регистрация бе до полунощ на 7 юни. Данните сочат, че само вчера са се записали над половин милион британци. В 23.25 часа снощи правителствената служба, отговаряща за сайта, съобщи, че работи по отстраняването на технически проблем, възникнал заради огромния трафик. Няколко минути по-късно чиновниците се извиниха в "Туитър" на потребителите, които не могат да се регистрират, като ги призоваха да продължат с опитите.

Около час след крайния срок от правителствената служба съобщиха, че проблемът е разрешен, но не уточниха дали молбите, изпратени след 00.00 часа на 8 юни, ще бъдат счетени за валидни. Лидерът на опозиционната лейбъристка партия Джеръми Корбин написа в профила си в "Туитър", че при това положение крайният срок трябва да бъде удължен.

Още няколко видни политически фигури отправиха подобни призиви, включително лидерът на крайнодясната Партия на независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж. Той пък поиска удължаване на срока с цяло денонощие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини