Хванаха медсестра – сериен убиец на баби

  • 31 март 2016 21:44

  • 4727
  • 3
Хванаха медсестра – сериен убиец на баби
© GettyImages

При полицейска операция с кодово название „Килър в отделението” вчера в намиращия се северно от Рим пристанищен град Пиомбино бе задържана медицинска сестра – сериен убиец, пише "Монитор".

Според събраните от силите за сигурност доказателства петдесет и пет годишната Фауста Бонино е умъртвила с чиста съвест за последните две години 13 души. Ето защо срещу нея е отправено тежкото обвинение в серийни предумишлени убийства и ако на предстоящия съдебен процес тя бъде призната за виновна, наказанието й ще бъде със сигурност доживотен затвор.

Прокуратурата в Пиомбино започнала предварителното си разследване преди година след получени сигнали, че в реанимацията на градската болница скоропостижно и все по често напускат този свят възрастни, но по принцип здрави хора. Не след дълго в специализираната полицейска лаборатория бил направен щателен анализ на взети точно от такива нещастни хора кръвни проби и той показал, че смъртта им е настъпила в резултат на инжектирането на голяма доза силно успокоително. В разследването били включени полицаи под прикритие, които скоро установили, че въпросното успокоително лекарство се вкарва във вените на пациентите - жертви само от една медицинска сестра и то без лекарско предписание.

Само преди година подобна история гръмна в град Равена, където „бяла престилка” бе „помогнала” поне на петима души да се прехвърлят на бърза ръка в отвъдното.

Последвайте канала на

Novini.bg
4727 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Pl

2016.04.02 | 00:09

2
Смъртна присъда!

2016.04.02 | 00:09

3
ако е в България, делото ще се точи 10 години и накрая щяха да я оправдаят поради липса на доказателства

2016.04.02 | 00:04

1
Нещо повече, в България въпросната сестра щеше да осъди България за тормоз, прекомерно дълъг съд. процес .....

Добави коментар

Водещи новини