Освободен е Фейсал Шефу, смятан за третия атентатор на летището в Брюксел

  • 28 март 2016 17:42

  • 2641
  • 1
Освободен е Фейсал Шефу, смятан за третия атентатор на летището в Брюксел
© GettyImages

Фейсал Шефу - арабски журналист на свободна практика, задържан като заподозрян за участник в атентатите в Брюксел, е освободен, съобщиха местни медии.

В събота Шефу бе представен в медиите като като най-вероятния трети атентатор от летище "Завентем". Прокуратурата днес съобщи, че "напредъкът в разследването не поддържа уликите", по които той е бил задържан.
В последните дни се очакваха резултатите на проби ДНК на Шефу, за да се установи дали той е бил един от тримата пътници в таксито, довело терористите до летището. За Шефу има множество сигнали, че е вербувал джихадисти сред пристигналите в Белгия мигранти.

По-рано днес прокуратурата разпространи видеозапис на тримата атентатори от летището в търсене на свидетели. От известните кадри мъжът със светла дреха и шапка остава неразпознат. Той единствен от терористите оцелява, без да взриви носената от него бомба. Според следствието това е била най-мощната от трите бомби, но се е самовзривила едва след като терминалът на аерогарата вече е бил евакуиран и не е довела до жертви.

Последвайте канала на

БТА
2641 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
питат

2016.03.29 | 12:29

1
да не се окаже че другите с а показно взривени без да знаят че са имали бомби

Добави коментар

Водещи новини