Недоволен кмет изпрати автобус с бежанци в правителствената канцелария на Ангела Меркел

  • 14 януари 2016 15:36

  • 7505
  • 2
Недоволен кмет изпрати автобус с бежанци в правителствената канцелария на Ангела Меркел
© Getty Images/Guliver

Германски кмет е изпратил автобус с 51 бежанци в правителствената канцелария в Берлин, за да протестира срещу миграционната политика на Ангела Меркел, съобщи Франс прес.

Според комюнике на Петер Драйер, оглавяващ селската община Ландсхут, тази символична акция цели "да отправи сигнал, че не може и не бива да продължаваме по същия начин в политиката за приемане на бежанци".

Очаква се автобусът да пристигне в германската столица късно следобед. В него пътуват 51 сирийци на възраст от 21 до 45 години, получили вече бежански статут в Германия и "записали се (доброволно) за пътуването до Берлин", гласи комюникето.

"Опитваме се да интегрираме тези хора, но това няма да стане, ако пристигне нова вълна от един милион мигранти. Ето защо е време да ударим с юмрук по масата", обясни Драйер пред телевизия "Ен 24", цитирана от БТА.

Организацията в защита на мигрантите "Про азил" остро осъди инициативата, която "използва отчаянието на бежанците и злоупотребява с него, за да заяви: "Искаме да затворим границите". "Превръщат хората в инструмент, за да осигурят картинка на медиите", заяви ръководителят й Гюнтер Буркхардт.

Богата южногерманска провинция, Бавария поема повечето бежанци, пристигащи от Австрия, след като са преодолели опасно пътешествие през Средиземно море и Балканите. После ги преразпределят из другите региони на Германия, но Бавария неведнъж е заявявала, че е претоварена и с труд осигурява подслон на всички мигранти. Съответно баварските ръководители вече от месеци критикуват водената от Меркел политика на протегната ръка към бежанците, заради която рейтингът на канцлерката пада. След като заплаши да затвори границата с Австрия, премиерът на провинцията Хорст Зеехофер настоя да бъде определен максимален брой бежанци, които да бъдат приемани.

Миналата година Германия отвори вратите си за около 1,1 милиона кандидати за убежище, което бе осезаемо предизвикателство за логистиката, разработена от властите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7505 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Герд Мюлер

2017.05.22 | 10:22

2
Тая бабка съсипа цяла Европа, европейците са тъпи хора щом и се поведоха по свирката
хаха

2017.05.22 | 10:22

1
Тоя кмет е велик!!! Браво!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини