Холандия забрани леката дрога

  • 30 септември 2011 11:44

  • 1588
  • 0
Холандия забрани леката дрога
© Булфото

Тежък удар ще понесат наркотуристите в Холандия. До края на годината правителството ще забрани на чуждестранни туристи да купуват канабис.

За местните пък се въвеждат ограничения - в т.нар. кофи шопове ще се влиза с членски карти - най-много до 1500 постоянни клиенти в кафене.

Страната е известна с най-либералното си законодателство в Европа, което позволява на чужденци и местни граждани да купуват "мека дрога" от т.нар. кофи шопове. По тази причина Холандия и особено Амстердам са привлекателна дестинация за туристи.

С подкрепата на крайнодясната антиимигрантска Партия на свободата на Геерт Вилдерс коалиционното правителство възнамерява да ограничи наркотуризма в рамките на национална програма за здравеопазване и борба с престъпността, съобщи ТВ Европа.

Според бъдещите правила само постоянно пребиваващи в Холандия хора ще могат да се записват като клиенти на кафенетата за канабис. Членството ще бъде най-малко за една година и всеки магазин трябва да има най-много 1500 клиенти в списъка, съобщиха от министерството на правосъдието.

Новата политика ще бъде приложена в южните холандски провинции Лимбург, Зелант и Северен Брабант до края на тази година, а през следващата - в цялата страна. Властите в Амстердам, където има около 220 "магазина за кафе", вече са започнали да затварят някои от тях в квартала с червените фенери.

Гранични холандски градове като Маастрихт вече ограничават продажбата на марихуана на чужденци, с изключение на германските и белгийските граждани.

Последвайте канала на

1588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини