200 жертви в Сирия за 24 часа

  • 22 август 2012 11:55

  • 578
  • 0
200 жертви в Сирия за 24 часа
©

Най-малко осем души са убити при танков обстрел и въздушни  бомбардировки на правителствените сили над контролирани от бунтовниците южни квартали на Дамаск, предаде Ройтерс.

Сирийската армия разположи днес танкове на околовръстното  шосе на столицата и предприе най-тежкия обстрел на града,  откакто си възвърна контрола над него, казват местни жители. На въздушни атаки са подложени кварталите Кфар Сусе, Дарая,  Кадам и Нахр Айше, посочиха източниците. Цял Дамаск се тресе от бомбардировките, каза жителка на Кфар Сусе и добави, че артилерията обстрелва града от възвишенията  Касиун и Сарая.

Десетки цивилни са убити в селището Маадамия аш Шам, близо  до Дамаск, при голяма операция на сирийската армия, съобщи АФП позовавайки се на Сирийския център за наблюдение на  човешките права. От 198 души, загинали при насилието в Сирия вчера, 42-ма са
от това отдалечено на 6 км от столицата населено място с 200  0000 жители, където съжителстват християни, сунити и алауити,  посочва правозащитната организация. В Алепо при бомбардировки на армията и в боеве са загинали  31 души, в това число пет жени и пет деца, допълва тя.

Над 200 души са убити за последното денонощие при сблъсъци  между армията и силите на опозицията, съобщи Анадолската  информационна агенция, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини