Нетаняху заяви, че повдигнатите му обвинения в корупция са държавен преврат срещу него

  • 21 ноември 2019 21:37

  • 507
  • 4
Нетаняху заяви, че повдигнатите му обвинения в корупция са държавен преврат срещу него
© Getty Images

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че повдигнатите му по-рано днес от главния прокурор обвинения в корупция, измама и злоупотреба с доверие са "опит за държавен преврат срещу него", предаде Франс прес.

Нетаняху призова "да се разследват разследващите" и постави под съмнение независимостта на израелската съдебна система. Той определи обвинения като неверни и политически мотивирани.

Нетаняху не можа да състави правителство след произвелите се на два пъти през тази година парламентарни избори, отчасти заради проблемите си с правосъдието, а е възможно в близките месеци да се състоят за трети път парламентарни избори, отбелязва Асошиейтед прес.

Прокуратурата в Израел подвежда под отговорност Нетаняху за корупция

Израелският премиер обеща да продължи да управлява страната отговорно и в съответствие със закона, допълва ТАСС. Той каза, че сега преживява много тежък както за него, така и за семейството му момент, но няма да се откаже да ръководи страната.
Главният политически опонент на Нетаняху Бени Ганц заяви, че повдигнатите на премиера обвинения бележат "много тъжен ден за Израел". Нетаняху става първият привлечен под съдебна отговорност действащ премиер на Израел в историята на страната, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
507 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
кгб и цру на съд

2019.11.24 | 12:22

4

,,цар Биби.. управлява в Израел да бе да-военните гадове от кгб и цру в Израел

,,разследващите военни,, кгб

2019.11.24 | 12:03

3

военните управляват в сянка Израл другите им виновни за техните грешки

резил за военните

2019.11.24 | 12:01

2

,,военен преврат,, големи гадове са военните ей да е подсадим некой военне или генерал нет

1

2019.11.22 | 04:17

1

И авера му Тръмп пак така разгада обвиненията срещу него. И в България ги изкопирахме - водните пръскалки също са опит за държавен преврат.

Добави коментар

Водещи новини