ЦАХАЛ прати спецбойци към Ивицата Газа

  • 13 ноември 2019 12:51

  • 658
  • 4
© Getty (архив)

Бойци от подразделения за специално предназначение на израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) са били изпратени в район, граничещ с Ивицата Газа.

Дислоцираните в южните части на еврейската държава войници и офицери са започнали да провеждат съвместни патрули със своите колеги. Спецбойците на ЦАХАЛ са били натоварени и със задачата да разкриват тунели и взривяват, използвани от палестински терористи за преминаване на израелска територия и извършване атентати срещу цивилни обекти и мирно население. Освен това командването на ЦАХАЛ е обявило и частична мобилизация на резервистите. Мерките са били предприети на фона на продължаващите обстрели от Палестина срещу израелски цели и контрадействията на еврейската държава.

Шестима палестинци са убити при нов израелски обстрел на Ивицата Газа

Заради напрежението днес израелският премиер Бенямин Нетаняху е свикал извънредно заседание на ръководеното от него правителство. "Ние преподадохме на палестинските терористи от "Ислямски джихад". Те разбраха, че ние няма да престанат да се борим срещу тях. Въпреки че не желаем ескалация на напрежението, ние ще продължим да защитаваме нашите земи", е заявил той. Докато Нетаняху е говорил след заседанието на Министерския съвет, медии съобщиха, че от Ивицата Газа е бил извършен поредният обстрел и армията на Израел е отговорила.

"При действията на ЦАХАЛ е бил разрушен домът, обитаван от командира на "Ислямски джихад" Адам Абу Хадайда. Унищожени са и производствени мощности, използвани за направата на самоделни ракети и взривни устройства", са посочили от военното министерство, предаде израелският телевизионен канал Кан.

Палестина изстреля 50 ракети по Израел. ЦАХАЛ отвърна

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
658 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
7779

2019.11.13 | 18:26

1

Abe vie ste porednata lajliva mediya koyato blije topkite na evreite

Erdo =0

2019.11.14 | 01:53

4

dano izvanzemnite te nakajat allahovec skapan

7779

2019.11.13 | 21:17

3

a ti si porednata evreiska prostitutka samo mojesh da mi lapash rezaniya umryal bay ganyo

erdo_0

2019.11.13 | 21:06

2

a ti si poredniq oligofren rezan na erdogan nema li da umre6 skoro vreme a

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини