Абу Бакр ал Багдади се е самовзривил, за да не попадне жив в ръцете на САЩ?

  • 27 октомври 2019 14:52

  • 2782
  • 1
© Getty (архив)

Лидерът на "Ислямска държава" (ИД) Абу Бакр ал Багдади може да се е самовзривил, за да не попадне жив в ръцете на американците, написа британският в. Дейли мейл.

Водачът на джихадистката групировка, за чието ликвидиране е било съобщено по-рано, вероятно е носел колан с експлозиви. Той е детонирал взривното устройството малко преди американските военни да започнат операцията, която е довела до края на лидера на екстремистите. В статията се посочи още, че заедно с ал Багдади в същата къща са се намирали и две от неговите съпруги. Според информацията на медията от Обединеното кралство жените също са имали колани с експлозиви и са сложили край на живота си.

На този етап версията е, че Ал Багдади е бил убит при американски въздушен  удар. Очаква се президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да даде пресконференция в рамките на днешния ден.

Междувременно телевизионният канал "Кюрдистан 24" е разпространил видео от предполагаемото място на смъртта на Ал Багдади. Авторите на публикацията са посочили, че не могат да посочат дали кадрите са от северното сирийско село Башира.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ал Багдади

2019.10.28 | 07:54

1

Е ПОЛКОВНИК ОТ ИЗРАЕЛСКАТА ТАЙНА ПОЛИЦИЯ - МОСАД .МЕДИИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ МАНИПУЛАТОРИ НА МАСИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини