Руска военна полиция започна да патрулира в зоната за сигурност в Северна Сирия

  • 23 октомври 2019 13:59

  • 483
  • 0
Руска военна полиция започна да патрулира в зоната за сигурност в Северна Сирия
© getty images

Според съобщения на руски медии руска военна полиция е започнала да патрулира в Северна Сирия, след като влезе в сила руско-турското споразумение, даващо на кюрдските бойци 150 часа да се изтеглят от почти цялата зона по протежение на североизточна граница на Сирия с Турция, предаде Асошиейтед прес.

Интерфакс се позовава на изявление на руската военна полиция, в което се казва, че патрулите са започнали на североизток от град Манбидж. Междувременно руската телевизия съобщи за конвой на руската армия, насочващ се към град Кобане.

Според споразумението силите на Русия и на сирийското правителство трябва да започнат да навлизат в района днес по обед, за да гарантират изтеглянето на кюрдските бойци на 30 км от турско-сирийската граница.

Договорката, постигната между турския президент Реджеп Ердоган и руския му колега Владимир Путин, позволява на Турция да установи контрол над районите, които завзе този месец в Североизточна Сирия. Анкара предприе операция срещу кюрдските бойци от Силите за защита на народа в Сирия, които нарича терористи и твърди, че са свързани с бунтовниците от Кюрдската работническа партия в Турция, посочва АП.

Последвайте канала на

Калина Христова
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини