Тръмп: Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен

  • 22 октомври 2019 09:50

  • 750
  • 1
Тръмп: Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен
© Getty Images/Guliver

Срокът за преустановяването на турската военна операция в Североизточна Сирия при необходимост може малко да бъде удължен. Това заяви президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на заседание на кабинета си, състояло се в Белия дом, предаде ТАСС.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпейо по време на консултации в Анкара се договориха за петдневно прекратяване на огъня. Ако ни е необходимо още малко удължаване на този срок, той ще бъде удължен, каза снощи Тръмп.

На 9 октомври Турция започна офанзивата "Извор на мира" в Северна Сирия, която е насочена срещу бойците от Силите за защита на народа. На 17 октомври САЩ и Турция постигнаха споразумение за преустановяване на бойните действия в Северна Сирия. Турция се съгласи да прекрати огъня за 120 часа, за да може кюрдските отряди, влизащи в коалицията Сирийски демократични сили, да напуснат района на планираната "зона за сигурност".

Последвайте канала на

БТА
750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.22 | 11:32

1

В автомобила, амбриажът се нарича Д.Л.П., това е и наименованието на Тръмп в целия свят.

Добави коментар

Водещи новини