Медия: Хизбулла се окопава край Дамаск

  • 21 октомври 2019 13:57

  • 542
  • 0
Медия: Хизбулла се окопава край Дамаск
© Getty (архив)

Бойци на действащата в Ливан и подкрепяна от Иран шиитска милиция "Хизбулла" са се разположили край Дамаск, предадоха израелския медии.

Няколко издания от еврейската държава, като са цитирали базираната в Лондон Сирийска обсерватория по правата на човека, са съобщили, че край сирийската столица е било забелязано струпване на множество въоръжени мъже, както и десетки единици военна и строителна техника. В районите около Дамаск се са били стартирани дейности по изграждането на укрепителни съоръжения (окопи и други). Според наличната към този момент информация трескавата дейност е била свързана със ситуацията в Ливан.

Близкоизточната страна се е превърнала в сцена на протести от миналата седмица. Поводът за недоволството е бил предложено от правителството в Бейрут въвеждане на данък върху ползване на  приложения за комуникация в интернет. Въпреки че властите са оттеглили проекта, това не е успокоило хората. Ливан трябва да приеме бюджет, в който да бъдат заложени строги мерки за ограничаване на държавните разходи и увеличаването на приходите в хазната. Целта  е страната да получи помощ от международни институции.

Премиерът Саид Харари днес е предложил той и министрите да си намалят заплатите наполовина. Той също е внесъл проект за слагане на таван върху трудовите възнаграждения на високопоставените магистрати.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини