Престрелка между индийски и пакистански войници в Кашмир, девет души са ранени

  • 20 октомври 2019 21:03

  • 865
  • 2
Престрелка между индийски и пакистански войници в Кашмир, девет души са ранени
© Getty Images

Престрелка избухна между индийски и пакистански войници в спорния хималайски район Кашмир, при което са ранени най-малко девет души и от двете страни, предаде Асошиейтед прес.

Индийски военни представители съобщиха, че пакистански войници са обстрелвали индийски граничен пост и райони, населени с цивилни по протежението на границата в Кашмир, където военното присъствие е много голямо. Загинали са двама войници и един цивилен.

Полковник Раджеш Калиа, един от говорителите на индийската армия посочи, че трима индийски цивилни са ранени при пакистанския обстрел. Той определи като "непредизвикано" нарушението на споразумението за прекратяване на огъня.
По-късно пакистанската армия обяви, че при "непровокирани нарушения на прекратяването на огъня" от индийските военни са убити петима цивилни и един войник, а други трима цивилни и двама войници са ранени в силно милитаризираната линия на контрол, разделяща Кашмир между Пакистан и Индия.

Армията отбеляза, че индийските войски са обстрелвали цивилни в секторите Джура, Шахкот и Нусехри, а пакистанските сили са отвърнали с ожесточен огън по индийските войници.

Областта Кашмир е разделена между Индия и Пакистан, но и двете държави претендират за суверенитет над цялата област. Две от водените общо три войни между тях са били за Кашмир.

В началото на август Делхи отне конституционната автономия на частта от Кашмир, която контролира и за която Исламабад претендира, което провокира нов изблик на напрежение между двамата съседи. Оттогава войници на двете страни редовно започват престрелки по протежение на границата в Кашмир, където бунтовнически групи се борят територията да бъде или под пакистанско управление, или да стане независима страна.

Последвайте канала на

БТА
865 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
erdo_)

2019.10.21 | 00:35

1

mangal vs pakistan xaaaa

2019.10.21 | 16:29

2

Публикувани кадри на бронирани американски войски от Камишли в медиите. Група привърженици на PKK / YPG, терористична организация, протестираща срещу изтеглянето на американските войски, блокирали американския конвой и отворили знаме. Друга терористична група хвърлили камъни по броните, напускаща региона.

Добави коментар

Водещи новини