Турция погна противници на "Извор на мира"

  • 10 октомври 2019 13:00

  • 1445
  • 2
© Getty

Турция е започнала да преследва противници на операцията на Анкара в Сирия.

Според публикация във в. Хюриет Генералният директорат по сигурността е образувал 78 досъдебни производства срещу хора, обявили се срещу "Извор на мира" в социални мрежи. "Ние ще продължим нашата борба срещу тероризма. Независимо къде се води тя – дали на бойното поле или в киберпространството", се е посочвало в официално съобщение на институцията.

Междувременно прокуратура в Анкара е обявила за повдигнати обвинения срещу петима депутати в турския парламент от прокюрдската Демократическа партия на народите. Съпредседателите Сезаи Темели и Первин Булдан, и още трима законодатели вчера в специална декларация в Меджлиса са заклеймили акцията на Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

"Извор на мира" е започнала вчера. Турция е заявила, че иска да очисти граничните със Сирия кюрдски райони от екстремисти. Анкара смята биелите се срещу милиции за филиали обявената за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК).

От военното министерство на Турция са обявили днес, че военни с техника са навлезли в град Рас ал Айн в провинция Хасака, а Ердоган е обявил за 109 убити терористи.

Кюрдите от своя страна са били категорични, че са отбили атаката и убили 14 войници.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1445 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2019.10.10 | 16:38

2

Izvor na rezaniq h erdogan

Gogo

2019.10.10 | 15:41

1

Da mi qdat dedoviq rezani allahovci

Добави коментар

Водещи новини