Арестуваха руска журналистка в Иран. Обявиха я за израелска шпионка

  • 04 октомври 2019 11:43

  • 525
  • 1
Арестуваха руска журналистка в Иран. Обявиха я за израелска шпионка
16 37дни
© Getty (архив)

Руската журналистка Юлия Юзик е била арестувана в Иран, предаде лента.ру.

За задържането на жената  са съобщили нейният колега Борис Войцеховский и близки на Юзик. По думите на журналиста колежката му се е обадила в петък и казала, че била закопчана на летището в Техеран. "Нейният паспорт бил е отнет, а тя е била въдворена в затвор. На Юлия са били повдигнати обвинения в  шпионаж в полза на Израел. Това означава присъда от най-малко десет години лишаване на свобода", е разказал мъжът. За ареста на Юзик са съобщили и от нейното семейство, които са използвали профила ѝ във Facebook.

"Иранският посланик в Москва Мехди Санаи е бил извикан в руското външно министерство за разяснение на ситуацията със задържането на Юзик", каза говорителката на министерството Мария Захарова.

Юзик (родена през 1981 г.) е работила за таблоида "Московский комсомолец" и руското издание на американското сп.  Newsweek.  От 2003 г. тя се е занимавала предимно с писателска дейност. Нейната слава в Русия е изгряла с книгата "Невестите на Аллах" (2003), разказваща за ислямистки, извършили самоубийствени атентати.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2019.10.04 | 12:30

1

Убийте шлюхата

Добави коментар

Водещи новини