Араби и комунисти са трета сила в Кнесета

  • 25 септември 2019 15:40

  • 489
  • 0
Араби и комунисти са трета сила в Кнесета
© Getty (архив)

Израелската избирателна комисия огласи днес окончателните резултати от изборите на 17 септември, според които партията "Ликуд"на Бенямин Нетаняху получава още едно депутатско място, предаде АФП.

Дясната "Ликуд" ще изпрати 32-ма депутати в Кнесета - израелския парламент, а "Синьо и бяло" на центриста Бени Ганц получава 33 места.

С 13 депутати в парламента Обединената арабска листа, която включва арабски и комунистически партии, става третата политическа сила в Израел.

Дори с подкрепа от съюзници нито Нетаняху, който събира общо 55 гласа, нито Ганц с общо 54 не могат да съставят правителство, при положение че абсолютното мнозинство е 61 депутати.

Израелският президент Реувен Ривлин разполага с една седмица, за да възложи формирането на коалиция и се стреми да убеди Нетаняху и Ганц да съставят правителство на националното единство. Очаква се той отново да разговаря с тях довечера.

"Ликуд" получава допълнително място, тъй като ултраортодоксалната партия на евреите ашкенази "Обединен юдаизъм на тората" губи един депутат и ще изпрати в Кнесета само 7, уточнява АФП.

Последвайте канала на

БТА
489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини