Иран отхвърли обвиненията за нападението срещу саудитските петролни обекти

  • 24 септември 2019 20:34

  • 499
  • 2
Иран отхвърли обвиненията за нападението срещу саудитските петролни обекти
© Pixabay

Иран отхвърли категорично "безотговорните обвинения" на Великобритания, Германия и Франция, които заявиха, че Техеран носи отговорност за нападението срещу саудитските петролни обекти, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Изявлението показа, че европейските страни нямат силата или волята да се противопоставят на натиска на САЩ", заявява говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави, цитиран от агенция Мехр.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, британският министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заявиха в съвместно комюнике, че Иран носи отговорност за нападението, извършено на 14 септември и няма друго правдоподобно обяснение за него.

"Ислямска република Иран, осъждайки категорично и отхвърляйки безотговорните обвинения на лидерите на Великобритания, Германия и Франция, подчертава, че подобни обвинения срещу трета страна по повод на нападение, което се е случило като част от въоръжен конфликт между саудитците и йеменците и за което поеха отговорност йеменските сили, е вредно и провокативно действие", се казва в иранското изявление.

Подобни изявления, "далеч от реалността", "съответстват на политиката на безусловна подкрепа на Саудитска Арабия", на която тези страни доставят оръжие, подчертава Техеран.

"Страните, подписали тази декларация ще трябва да понесат последствията от тази политика", се добавя в изявлението.

Последвайте канала на

БТА
499 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.24 | 21:20

1

Така е, страх ги е от америка и сега слугуват.

Позитански смрад

2019.09.24 | 21:37

2

трол,трол червен сопол!!!

Добави коментар

Водещи новини