Израел обвини Иран, че се опитва да произвежда прецизни ракети в Ливан

  • 29 август 2019 21:45

  • 721
  • 2
Израел обвини Иран, че се опитва да произвежда прецизни ракети в Ливан
© Getty Images/Guliver (архив)

Израелската армия обвини днес Иран, че се опитва да произвежда прецизни ракети в Ливан с помощта на съюзниците си от шиитското движение Хизбула, предаде Франс прес.

Според израелските военни подобни ракети могат да причинят огромни човешки жертви в Израел.

Израелската армия направи днешното изявление след атаката с дронове този уикенд срещу бастиона на Хизбула в Бейрут, за коато Ливан твърди, че е дело на Израел.

Въоръжените сили на Израел не потвърдиха днес атаката с дронове в Бейрут, но заявиха, че разполагат с информация, доказваща опитите на Хизбула да превръща обикновени ракети в прецизни. Хизбула разполага със 130 000 ракети в Ливан, заяви говорителят на израелската армия Джонатан Конрикъс.

"Този брой ракети сам по себе си е заплаха. Тези ракети не са прецизни, но ако Хизбула съумее да произведе арсенал от прецизни ракети, това ще доведе до различна и много по-опасна ситуация. Прецизните ракети биха причинили огромни човешки и материални загуби в Израел", подчерта Конрикъс.

По данни на израелската армия Иран се е опитвал от 2013 до 2015 г. да внася ракети в Ливан през Сирия. След серия от неуспехи обаче Техеран променя подхода си през 2016 г. и насочва усилия към превръщане на обикновените ракети на Хизбула в прецизни, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
721 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2019.08.29 | 23:17

1

Иранците неуморно си търсят войната.

./.

2019.08.30 | 01:14

2

Глупости, това пък от къде ти хрумна

Добави коментар

Водещи новини