Израелският премиер: Враговете ни да знаят – няма да останат ненаказани

  • 07 август 2019 15:50

  • 591
  • 1
© Getty (архив)

Нашите врагове трябва да знаят – нито един от тях няма да остане ненаказан. Това е заявил израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от местни медии.

Министър-председателят на еврейската държава днес коментира информация за проведени операции срещу палестински терористи. "Аз много благодаря на Службата за обща сигурност (ШАБАК), нашето разузнаване (МОСАД) и войниците и офицерите от въоръжените ни сили (ЦАХАЛ). Тези мъже и жени за пореден път проявиха патриотизъм, показаха професионализъм  и защитиха нашата родина. Благодарение на действията им ние изпратихме ясен сигнал – нито един от неприятелите на страната ни и нашия народ няма да остане ненаказан, където и да се намира той", категоричен е бил началникът на кабинета на близкоизточната страна.

Днес силите за сигурност са разпространили информация за ареста на палестинец, подготвял атентат в Ерсусалим. 23-годишният Раджах Рахаби е бил задържан в дома си в палестинския град Хеврон. При обиска служителите на реда са открили самоделно взривно устройство, в което е имало пирони и болтове. По време на разпита членът на радикалната палестинска групировка ХАМАС е признал, че се е научил да прави бомби след онлайнкурс.

В сряда Тел Авив даде зелена светлина за публикацията на данни за операция на МОСАД в Уганда. Служители на израелското разузнаване са заловили братята Али и Хюсеин Ясин. Двамата ливански граждани и членове  на проиранската групировка "Хизбулла" са подготвяли  атентати срещу еврейски цели не само в африканската страна, но и в други държави на Черния континент.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.09 | 23:37

1

Браво на евреите !

Добави коментар

Водещи новини