Бивш човек на Барак Обама стана съветник на конкурент на Бенямин Нетаняху

  • 09 юли 2019 10:19

  • 263
  • 0
Бивш човек на Барак Обама стана съветник на конкурент на Бенямин Нетаняху
© Getty (архив)

Един от най-близките сътрудници на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият – Джоел Бененсън е станал консултант на израелската партия "Кахол Лаван".

От политическата формация, водена от основния  конкурент на премиера на еврейската държава Бенямин Нетаняху – генерала от резерва Бени Ганц са заявили, че са подписали договор с американеца. "Ние смятаме да използваме потенциала на господин Бененсън за анализ на поведението на избирателите и данните от социологическите прочувания", са посочили още от централата на Кахол Лаван.

Бененсън е бил ръководител на двете президентски кампании на Обама. Експертът също е съветвал Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 по време на вота за Белия дом през 2016 г.

Предсказвачите избори в Израел са насрочени за 17 септември. Социологическите анкети сочат, че нито една партия няма шанс за създаване на кабинет.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини