Израел: Руски хакери удариха наше летище! Москва: Фейк!

  • 27 юни 2019 12:46

  • 869
  • 2
Израел: Руски хакери удариха наше летище! Москва: Фейк!
© Getty (архив)

Някои хора в Израел създават и разпространяват фалшиви новини, е заявило руското посолство в Тел Авив.

Дипломатическата мисия на Москва в еврейската държава е реагирала на изказване на бившия шеф на Службата за военно разузнаване на Израел (Аман) Амос Ядлин в създаване и разпространение на фалшиви новини. Ексръководителят в интервю пред радиостанция на въоръжените сили е заявил, че най-голямото летище в близкоизточната страна "Бен Гурион", намиращо се между Тел Авив и Ерусалим е било подложено на хакерски атаки. "Заради проникването в компютърните системи е имало проблеми с кацащите самолети на 13 и 26 юни. Тези атаки са били водени и извършени от Русия. Слава Богу, нямаше жертви", е казал още той.

Представителството на Руската федерация в Израел е излязло с протестна нота. "Ние категорично отхвърляме твърденията, че нашата страна стои зад някакви нападения срещу приятелска държава. Това е 100-процентов фейк, на който ние не смятаме да обръщаме внимание", са заявили дипломатите, цитирани от израелската редакция на нюзру.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
869 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕМ

2019.06.27 | 22:25

1

По-голяма глупост не съм чел в последните 127 години. Въобще не става дума за хакери. Руската система за електронен шпионаж в Хмейни заглушава GPS сигналите наоколо. Оплаква се не само Израел. Същите проблеми имат и летищата в Ларнака и на Крит. А изглежда и в Турция. Миналата година по време на учения на НАТО в Норвегия е имало същия проблем. Но руснаците, както винаги - лъжат!!! Крим го превзели някакви зелени човечета, ония двамата любовници отишли да гледат църквата в Солзбъри... Да се пооженят там, че КГБ в къщи не дава...

Аз

2019.06.28 | 12:13

2

и е излязло с протестна нота, в която казва, че няма да обръща внимание ... Странен начин да не обърнеш внимание на нещо?!

Добави коментар

Водещи новини