Иран: Разбихме кибершпионска мрежа на ЦРУ

  • 18 юни 2019 10:31

  • 955
  • 0
Иран: Разбихме кибершпионска мрежа на ЦРУ
© Getty (архив)

Разбихме мрежа за кибершпионаж, създадена от ЦРУ, е заявил секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шахмани.

По думите на високопоставения служител в Техеран контраразузнаването на Ислямската република е провело операции и в страната, и в чужбина. "Ние обезвредихме мащабна организация, подготвена и финансирана от ЦРУ. Тя е била част от арсенала на американците срещу нашата страна", е заявил той. "Шахмани е посочил още, че Иран е получил информация за мрежата от службите на съюзни на Ислямската република страни. Той обаче не е разкрил нито в кои други държави, нито кога е била проведена операцията, нито колко души са били задържани", написа израелският в. Аарец.

Новината за кибершпионите бе разпространена на фона на поредния епизод на напрежението между Вашингтон и Техеран. Вчера американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския бе заявил, че ще засили воненото присъствие на страната си в Близкия изток заради инцидента с двата танкера.

Корабите на норвежка и японска фирми са били ударени в Оманския залив на 13 юни. САЩ са обвинили Иран в извършена атака. Техеран е отрекъл твърденията на Вашингтон.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини