Въоръжени мъже атакуваха днес луксозен хотел в Пакистан

  • 11 май 2019 18:50

  • 1458
  • 0
Въоръжени мъже атакуваха днес луксозен хотел в Пакистан
© Getty Images/Guliver (архив)

Въоръжени мъже атакуваха днес луксозен хотел в южния пакистански град Гуадар, където Китай строи дълбоководно пристанище, предаде Франс прес, като се позова на властите в провинция Белуджистан.

До четирима нападатели влезли в хотел "Пърл континентъл" и открили стрелба. По-голямата част от гостите били евакуирани. Един охранител е бил убит. Има данни за четирима леко ранени.

Според представител на полицията операцията на силите за сигурност за неутрализиране на нападателите почти е приключила. Засега никой не е поел отговорност за атаката.

Белуджистан е най-бедната пакистанска провинция, въпреки че е богата на полезни изкопаеми. Регионът, който граничи с Афганистан и Иран, също така е и най-нестабилната провинция в Пакистан - стотици хора биват убити ежегодно през последните години при насилие, свързано с ислямисти и сепаратисти, отбелязва Франс прес.

Белуджистан освен това е и важен елемент от икономическия коридор Китай-Пакистан. Пекин инвестира десетки милиарди евро, за да свърже Синцзян-Уйгурския автономен район в Западен Китай с пристанището на Гуадар. Коридорът ще осигури на китайските стоки пряк достъп до Арабско море.

Последвайте канала на

БТА
1458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини