Иран прекратява да изпълнява задължения по ядрената сделка

  • 08 май 2019 09:06

  • 944
  • 1
Иран прекратява да изпълнява задължения по ядрената сделка
© Getty (архив)

Ние ще преустановим да изпълняване част от споразумението за нашата ядрена програма, това е казал иранският президент Хасан Рохани, предаде Би Би Си.

Държавният глава на Ислямската република е изпратил писма до президентите на Франция, Китай и Русия - Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, Си Цзипин и Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и премиерите на Германия и Великобритания - Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. В документите е било обявено, че Техеран спира да изпълнява свои ангажименти по споразумението от 2015 г. В документа обаче не са били посочени някакви конкретни стъпки на близкоизточната страна.

Иранската сделка е било сключена между бившия президент на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, другите пет държави, от една страна, и Техеран, от друга. Споразумението е задължавало Иран да допусне експерти на ООН в ядрени обекти. В замяна останалите подписалите документа държави са вдигнали част от санкциите.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския след идването си на власт е заявил, че страната му излиза от иранската сделка.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.08 | 17:11

1

браво

Добави коментар

Водещи новини