Тръмп призова за прекратяване на ракетния обстрел на Израел от ивицата Газа

  • 06 май 2019 08:47

  • 794
  • 3
Тръмп призова за прекратяване на ракетния обстрел на Израел от ивицата Газа
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова за прекратяване на ракетния обстрел на Израел от ивицата Газа и заяви подкрепа за еврейската държава от страна на Вашингтон, предадоха информационните агенции.

"Тези терористични действия срещу Израел няма да ви донесат нищо друго освен още страдания", посочи Тръмп в Туитър, обръщайки се към народа в ивицата Газа. "ПРЕКРАТЕТЕ насилието и работете за мир - това е възможно!", написа американският президент. "Ние подкрепяме на 100 процента Израел в защитата на неговите граждани", посочи още американският президент.

Палестински радикали от ивицата Газа изстреляха срещу Израел над 600 ракети от 4 май, като 150 от тях бяха прехванати от противоракетната система "Железен купол". В резултат на обстрела загинаха четирима израелски граждани, а още няколко бяха ранени. Израелската армия нанесе ответни въздушни удари по около 300 цели в ивицата Газа, при които по последни данни са загинали 20 палестинци, включително две бременни жени и две бебета.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
794 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Трепя гарги

2019.05.06 | 17:05

3

По горе двамата, дрънкате пълни глупости. Явно не знаете какво прахче сте си сложили.

чико

2019.05.06 | 11:24

1

Тръмп да призове първо Израел да напусне окупираните палестински територии и всичко ще си дойде на мястото . Наглоста на Израел няма край в този казус и се поддържа с мълчание от САЩ и целия свят , зависещ от капиталите на евреите .

ЦИОНИСКАТА МАФИЯ

2019.05.06 | 11:52

2

Води СВЕТЪТ към самоунищожение.Запада е задлъжнял със 275 МИЛИАРДА ДОЛАРА БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ.Само нова СВЕТОВНА ВОЙНА ОТНОВО ,МОЖЕ ДА НУЛИРА ТЕЗИ СУМИ.ОРГАНИЗИРАНА ПАК ОТ СЪЩИТЕ МИРИЗЛИВИ,БЕЗКРУПОЛНИ УБИЙЦИ.

Добави коментар

Водещи новини