Хиляди поклонници отбелязаха празника Палмова неделя в Ерусалим

  • 14 април 2019 20:55

  • 650
  • 1
Хиляди поклонници отбелязаха празника Палмова неделя в Ерусалим
© pixabay

Хиляди християнски поклонници участваха днес в отбелязването на празника Палмова неделя (Цветница в западните църкви) в Ерусалим в началото на Страстната седмица, предаде Асошиейтед прес.

Поклонниците носеха палмови листа и маслинови клонки от Елеонския хълм към Стария град на Ерусалим. Според израелската полиция в процесията са участвали около 15 000 души.

Празникът Палмова неделя почита влизането на Исус в Ерусалим и с него се поставя началото на най-тържествената седмица за църквата, която включва възстановка на разпятието и смъртта на Исус и възкресението Му на Великден.

От Елеонския хълм процесията премина покрай Гетсиманската градина, където според библейската традиция Исус е предаден, и накрая влезе по тесните улички на Стария град.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
650 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2019.04.16 | 11:02

1

Много неподходяща снимка на ортодоксални евреи, по случай християнски празник. Все пак, като е гарга да е рошава. Истинският новинар, по принцип трябва да има широка обща култура все пак. Понякога една грешна стъпка (снимка) може да създаде големи проблеми!

Добави коментар

Водещи новини