Израел нанесе въздушни удари по обекти на Хамас в ивицата Газа

  • 10 март 2019 07:02

  • 1250
  • 1
Израел нанесе въздушни удари по обекти на Хамас в ивицата Газа
© gettyimages (архив)

Израелските ВВС нанесоха удари по обекти на движението Хамас в ивицата Газа в отговор на ракетен обстрел срещу Еврейската държава, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Ние реагирахме, като поразихме няколко военни цели на Хамас в ивицата Газа, а също така два плавателни съда на Хамас", съобщи в Туитър израелската армия. Преди това пресслужбата на армията съобщи, че снощи "терористи от ивицата Газа" са изстреляли ракета по територията на Израел. Според израелски медии тя е избухнала в ненаселена местност и пострадали няма.

Вчера следобед в западната част на Негев е паднала връзка балони с прикрепено взривно устройство, представляващо, както установили пристигналите на мястото сапьори, глава на противотанкова ракета със заряд от експлозиви и взривател. То е унищожено с контролиран взрив.

Палестинският информационен център на Хамас, цитиран от сайта Нюзру, заяви, че израелски безпилотни самолети са обстрелвали през изминалата нощ "база на морската пехота" на бригадите "Изадин ал Касам" (военното крило на Хамас) и "щаб на риболовния профсъюз", разположени западно от Бир ал Балах, на крайбрежието на ивицата Газа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1250 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЯЯ

2019.03.11 | 12:04

1

Хамас скоро ще се снабдят с МИГ21 и израелските Ф16 ще захапят дървото ....

Добави коментар

Водещи новини