Руски и турски военни ще действат заедно в Сирия (обновена)

  • 11 февруари 2019 14:56

  • 1208
  • 0
Руски и турски военни ще действат заедно в Сирия (обновена)
© Getty (архив)

Руски и турски военни ще координират своите действия в Сирия, написа анкарският в. Хюриет.

Министърът на отбраната на Москва Сергей Шойгу пристигна днес в Анкара. Той бе посрещнат от местния си колега Улуси Акар и двамата обсъдиха взаимодействието между войниците и офицерите от двете армии в размирната близкоизточна страна. "Ние постигнахме напредък по важни въпроси за уреждането на сирийския конфликт", казаха министрите.  

Визитата на Шойгу стана три дни преди насрочена среща за Сирия в руския черноморски курорт Сочи. Там Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще обсъди с колегите си от Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и Иран Хасан Рохани ситуацията в Близкия изток.

Докато военните разговаряха в Анкара руски дипломат заяви, че Москва настоява САЩ да се изтеглят от Сирия. "Вашингтон обеща, че всички негови войниците ще напуснат близкоизточната страна. Ние настояваме Америка да спази обещанието си", заяви заместник-министърът на външните работи на Москва Сергей Рябков.

Стопанинът на Белия дом Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на 19 декември заяви, че ще изтегли войските си от Сирия. На територията на страната има 2000 американски военни.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини