МОСАД измъкнал ирански ядрен физик от Техеран?

  • 11 февруари 2019 12:10

  • 1531
  • 2
МОСАД измъкнал ирански ядрен физик от Техеран?
© Getty (архив)

Агенти на МОСАД са измъкнали ирански ядрен физик от Техеран, написа британският в. Сън.

Служители на израелската разузнавателна централа са успели да проникнат в строго охранявано жилище, където специалистът е бил под домашен арест, и да го изведат в Ирак. Експертът по атомни технологии е получил документи на бежанец и прехвърлен от Близкия изток в Кипър. Там ученият е заявил пред агенти на МОСАД, ЦРУ и британско разузнаване (МI 6), че Иран спазва споразумението с ООН и не разработва ядрени оръжия. От островната средиземноморска страна иранецът е бил прехвърлен във Великобритания. Според таблоида операцията на трите служби е започнала през септември и завършила в дните по Коледа.

Поводът за измъкването на учения е бил, че 47-годишният мъж е могъл да се пречупи. Експертът е бил задържан с още около 20 души. "Всичките са обвинени в убийството на иранския ядрен физик Мустафа Ахмади Рошан през 2012 г. Някои от тях са "признали", че са действали по заповеди от Тел Авив, Лондон и Вашингтон", пише още Сън.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1531 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Русия , Турция ,Иран , Сирия -- мюсюлманска ко

2019.02.11 | 13:19

2

От посока на ислямската коалиция -- Русия , Иран , Турция и Сирия се чува скърцане на зъби от безсилен бяс и викове " Аллах акбар " !!

НУ ЗАЯЦ, НУ ПАГАДИ

2019.02.11 | 13:16

1

Давай смело валерка.

Добави коментар

Водещи новини