Реджеп Ердоган: Нямаме претенции към други страни

  • 24 януари 2019 15:36

  • 1405
  • 1
Реджеп Ердоган: Нямаме претенции към други страни
© Getty (архив)

Турция няма териториални претенции към нито една държава по света, каза турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, написа местният в. Сабах.

Държавният глава и върховен главнокомандващ днес на среща с високопоставени военни обясни целите на обявената от него операция в Сирия. "Нашата мисия има две цели. Първата е борбата срещу тероризма. Втората наша задача е подпомагане на бедстващите цивилни. Тоест операцията ни е хуманитарна. Нашата територия е 780 000 квадратни километра. Площта на Република Турция е относително голяма и ни е достатъчна. Ето защо ние нямаме и не можем да имаме претенции към нито една друга страна в света", категоричен бе той.

Ердоган заяви в края на 2018 г., че планира да изчисти район в Северна Сирия от терористи. Земите, където се планира акцията, са под контрола на кюрдски милиции. Анкара смята, че тези подразделения са филиал на Кюрдската работническа партия (ПКК), обявена за терористична организация.

Плановете на Ердоган предизвика недоумение в САЩ. Вашингтон смята кюрдите за свой съюзник в борбата срещу "Ислямска държава" (ИД). 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.01.24 | 18:28

1

само към османските територии.

Добави коментар

Водещи новини